Pekka Pohjola ekonomichef för snabbt växande Avaus

pohjola_039

Pekka Pohjola har utsetts till ekonomichef för Avaus Marketing Innovations. Pohjolas huvuduppgift blir att stöda Avaus tillväxt, med fokus på den svenska marknaden. Pohjola har under de senaste 10 åren arbetat för koncernen KONE. Han ser det snabbt växande Avaus som en möjlighet att delta i företagsbygget och samtidigt lära sig “en massa nytt”.

Det var den starka företagskulturen och nytänkandet inom Avaus som attraherade Pohjola. Enligt honom har Avaus lyckas kombinera data, teknologilösningar och kreativt innehåll på ett sätt som är unikt i Norden.

– Avaus framgång, exempelvis med globala kunder under de senaste åren, berättar en hel del om företagets konkurrenskraft. Jag hoppas kunna bli speciellt nyttig nu när Avaus tar ytterligare ett stort steg i sin internationalisering, säger Pohjola.
Pekka Pohjola börjar på Avaus den första mars 2016.

Avaus Marketing Innovations är specialiserade på digitala innehålls-, data- och teknologilösningar inom marknadsföring. Företaget har 90 anställda i Sverige, Finland och Polen och omsatte 75 miljoner kronor år 2015, en tillväxt med 26 procent jämfört med 2014.

Tilläggsinformation:

Mikael Thiel
Country Manager
Avaus
+46-70-575 7575,
mikael.thiel@avaus.se

Pekka Pohjola
Ekonomichef
Avaus
+358 40-727 4460