Jyrki Poutanen Avaus Marketing Innovationsin luovaksi johtajaksi

Jyrki_vaaka

Jyrki Poutanen aloittaa huhtikuun alussa markkinoinnin data- ja teknologiaratkaisuihin erikoistuneen Avaus Marketing Innovationsin luovana johtajana. Poutanen haluaa entistä vahvemmin yhdistää Avauksen kymmenen hengen luovan tiimin ja yli kahdenkymmenenviiden hengen teknologiatiimin osaamiset. Viimeksi Poutanen on toiminut mainostoimisto McCannin luovana johtajana ja tuo nyt Avaukselle kansainvälisesti palkittua ammattitaitoa.

– Aidosti vaikuttaviin viesteihin ja viestintään liittyy nykyään perinteisen ja digitaalisen kerronnan taidot ja uudet kommunikaation ja markkinoinnin teknologiat, sanoo Jyrki Poutanen. Poutasen mielestä luovan suunnittelun tulisikin muistuttaa enemmän pelikehitysprosessia kuin ideointia perinteisen mediamainonnan lainalaisuuksien ohjaamana.  – Kaikkien pitäisi kuitenkin päästä samaan maaliin, eli saada asia hoidettua ja/tai haluamansa tuote ostettua. – Peleistä poiketen menettämättä kuitenkaan yhtään elämää, Poutanen naurahtaa.

Poutasta viehätti Avauksessa uudenlaisen tekemisen pioneeri- ja kehitystyö, moniosaajista muodostuva luova tiimi ja kärkikaartin asiakkuudet. – En ole, ainakaan Pohjoismaissa, törmännyt toimijaan jossa samat ihmiset hallitsevat sekä luovan suunnittelun että uusimmat markkinointi-teknologiat. Vuosikaupalla Avauksessa kehitetty data- ja automaatiotyökalujen osaaminen ja hallinta, yhdessä niiden mahdollistaman yksilöllisen kohtaamisen ja puhuttelevan sisällön kanssa antaa nyt Avaukselle etulyöntiaseman myös kansainvälisesti, sanoo Poutanen.

Avauksen operatiivisen johtajan Tuomo Räsäsen mukaan keskusteluja alan ykkösrivin luovien suunnittelijoiden kanssa on käyty jo pidempään. – Tekkitalon maine sai aikaisemman monet luovat lahjakkuudet empimään meidän suhteen. Nyt empiminen on nyt muuttunut vahvaksi kiinnostukseksi. Tätä osoittaa nyt Jyrkin ja monen muun luovan lahjakkuuden hakeutuminen Avaukseen, sanoo Räsänen.

 

Lisätietoja:
Tuomo Räsänen
COO
Avaus Marketing Innovations
040-718 2840, tuomo.rasanen@avaus.fi

Jyrki Poutanen
Creative Director
Avaus Marketing Innovations
050-408 5554